Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μετάλλαξη


Επικράτησε, κυριάρχησε ή Αδικία !  Έγινε ή πρώτη δύναμη σ’αυτόν τον κόσμο !

Έγινε ένα σύννεφο πού επικάθισε επάνω του και τον σκέπασε. Τα πάντα είναι άδικα και αδικημένα. Τα πάντα αδικούν και αδικούνται, αναπόφευκτα και αναπότρεπτα.

Ακόμα και οι έννοιες των λέξεων.  Ακόμα και ή Αγάπη !!!  


                 =================================================================

Τι άδικο πια να αγαπάς, μα και να το πιστεύεις.
   Με αδικία τρέφεσαι, το… «Γνώθι σ’αυτόν» νηστεύεις.

   Τι άδικο πια να σ’αγαπούν, μα και να το πιστεύουν.
Με αυταπάτες τρέφονται, στη πίστη…αλητεύουν.

Η αγάπη μεταλλάχθηκε, έγινε αδικία
    κι’αυτή ή νέα της μορφή, μού φέρνει αηδία.

    Δε θέλω πιά να μ’αγαπούν, δε θέλω ν’αγαπήσω.
      Θέλω να μείνω δίκαιος, ακόμα κι’αν μισήσω. 




7 σχόλια:

  1. Η ψυχή μοιάζει με αίθουσα κατόπτρων. Παραμορφώνει και στρεβλώνει την πραγματικότητα. Δεν την αλλοιώνει όμως! Μην εγκλωβίζεσαι στο φαίνεσθαι, γιατί υπάρχει το είναι. Τα πράγματα συχνά δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Ο φόβος μας τα παραποιεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ζωντανή Ψυχή είναι σαν καθρέφτης καθαρός. Το Σώμα είναι η σκόνη πάνω του. Η ομορφιά που είναι μέσα μας δε βλέπεται, γιατί είναι κάτω από τη σκόνη! ΑΔΙΚΙΑ παντού και πάντοτε! Τείνει νομοτελειακά να γίνει μια παγιωμένη κατάσταση. Την αντιλαμβανόμαστε, αγανακτούμε, προσπαθούμε να την εκμηδενίσουμε επί ματαίω όμως! Είναι σαν να δένεις αντάμα δυο πουλιά. Δε θα μπορέσουν να πετάξουν κι ας έχουν τέσσερα φτερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Καί έχω αρχίζει νά πιστεύω οτι ο Νομοθέτης προσπαθεί πλεον να αποφύγει το αυτόφωρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή ακόμη χειρότερα, το λιθοβολισμό για το κακό που προξενεί, αφήνοντας ασύδοτη την ΑΔΙΚΙΑ να να προσπαθεί να λαβώσει το σώμα των υποψήφιων θυμάτων της για άλλη μια φορά.ΔΕ θα τα καταφέρει όμως, γιατί η ΨΥΧΗ , γεμάτη αγανάκτηση για την καταπάτηση του δικαίου,αλλά και τρυφερότητα που μάταια προσπάθησαν να της ξεριζώσουν, μένει αλώβητη, παρά τις Κασσάνδρες, που προφητεύουν ή και εύχονται ένα δυσοίωνο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποση δυβαμη ψυχης ή αφελεια μπορει να εχει καποιος οταν πλησιαζει καλοπροαίρετα μια ψυχη που αντι για θησαυρο κρυβει το απολυτο νενο συγκαλυμμενομε υποκρισια και ακρατο, ψευτικο βερμπαλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν εν γνώσετ σου προσπαθείς να γεμίσεις ένα αδειανό πουκάμισο, όταν η κατανόηση εκλαμβάνεται ως συναισθηματική αστάθεια, γιατί εσύ αποδέχεσαι αυτό που απορρίπτουν άλλοι ή που την ουσία του δεν την γνωρίζουν εξ αποστάσεως;;;;;Τι είσαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή