Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τό λάθος


Αν και κατεψυγμένο, μοιάζει ολόφρεσκο !

Στους κοίλους και στους κυρτούς καθρέφτες της πολυεδρικής επιφάνειας τού ασταθούς χαρακτήρα της και της περιστρεφόμενης προσωπικότητάς της, έκανα το λάθος να κοιταχτώ για να δώ, να κρίνω και γιατί όχι, να βελτιώσω τον εαυτό μου.
Φυσικά, το πρώτο πού ένιωσα και διαπίστωσα με τρόμο, ήταν ότι εγώ και ό έρωτάς μου για κείνη είχαμε γίνει χίλια διασκορπισμένα και παραμορφωμένα κομμάτια !
Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μ’ένιωθα ολόκληρο μα μ’έβλεπα διαλυμένο.
Η συναισθηματική ναυτία είναι μια φριχτή εμπειρία !
Άρχισα τότε δίπλα της μια αγωνιώδη αυτοψηλάφηση όλων των ιδιοτήτων μου και των λειτουργιών μου και ή με κάθε τρόπο επιβεβαίωση της ακεραιότητάς τους, έγινε ανάγκη ζωτικής σημασίας. Έπρεπε πάση θυσία να ισορροπήσω.
Η αγωνιώδης αυτοψηλάφηση έγινε τρόπος ζωής και αυτοσκοπός.  Αποτέλεσμα ;

Όταν κάποια μέρα, μετά από χρόνια, βρέθηκα όρθιος και σταθερός μπροστά σε κάποιον κανονικό καθρέφτη, τότε...τότε με είδα ολόκληρο μα μ’ένιωθα διαλυμένο !
Νά ήταν όμως καί δικός μου. 



4 σχόλια:

  1. Ελπίζω και εύχομαι η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη, ώστε η επόμενη απόπειρα προσέγγισης της μάλλον ιδεώδους και άρα ουτοπικής ύπαρξης των ονείρων σου να είναι καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω και εύχομαι οι ελπίδες σου να πραγματοποιηθούν και οι ευχές σου να πιάσουν ! Σε ευχαριστώ πολύ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε μου χερομαο ειλικρηνα που μετα απο μακροχρονη απουσια μπορουμαι να απολαμβανουμε την σπουδαια γραφη σου. θυμαμαι οτι παντα σε χαρακτηρηζε η αισιοδοξεια για το μελλον. οποιος σε γνωεισει απο κοντα θα το καταλαβει αμεσωσ. αλλιωσειναι να τα διαβαζει μονο αυτα που γραφησ καποιος και αλλιωσ να σε γνωρισει απο κοντα καλεσε καποιον να σε γνωρισει και να σηζητησεται μαζι. παντα απο κοντα τα πραγματα ειναι αλλοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Έλα, τώρα, μην τα μαρτυράς όλα. Σε ευχαριστώ πάντως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή